YDINVOIMAVÄÄNTÖ ALKAA TÄNÄÄN

Eduskunta alkaa tänään käsitellä ydinvoimapäätöstä.Väännöstä tulee arvatenkin tiukka. Mielestäni paras lopputulos saadaan sillä, että ydinvoiman vastustajat yhdistävät rivinsä Eduskunnassa ja tukevat toinen toisiaan. Edelleenkin on epäselvää onko Eduskunnan sisällä enemmän edustajia jotka vastustavat vai edustajia, jotka kannattavat ydinvoimaa.

Viime lauantaina järjestettiin eri kansalaisjärjestöjen toimesta suurmielenosoitus ydinvoimaa vastaan Helsingissä. Tässä linkki mielenosoitusvalokuviin. Me Vihreät olemme saaneet sekä kehuja, että moitteita näkyvästä roolistamme mielenosoituksessa. Itse näen asian hyvin yksinkertaisena: Vihreät ovat koko olemassa olonsa ajan vastustaneet yhtenä rintamana ydinvoimaa, joten on itsestään selvää, että se tehdään julkisesti ja näkyvästi.

Aamu-uutisissa oli juttua siitä, että tutkijat toivovat ilmastopolitiikkaan muutosta. Heidän mielestään painopiste tulisi muuttaa pienempiin, maiden välisiin sopimuksiin ja lyhyemmän tähtäimen tavoitteisiin. Myös köyhyyttä tulisi torjua.

Jäin miettimään että miten tämän tapaiset mielipiteet vaikuttavat ydinvoimavääntöön. Kokoomus kun on ratsastanut idealla, jonka mukaan ydinvoima on päästötöntä ja sillä torjutaan nimenomaan ilmastonmuutosta. No, tämä jää nähtäväksi.

Henkilökohtaisesti toivoisin, että vaalirahoitussotkuista alkanut avoimuuden linja jatkuisi myös ydinvoimapäätöstä tehdessä. Henkilökohtaiset sidonnaisuudet ja kabinettisopimukset teollisuuden edustajien ja poliittisten päättäjien välillä tulisi tuoda julkisiksi ennen kuin päätös lyödään lukkoon.Timo Harakka kirjoitti eilen mielestäni hyvin Salon Seudun Sanomissa.

Toivoisin että Eduskunnassa kansanedustajat olisivat tänään alkavassa ydinvoimakeskustelussa ja sitä seuraavassa päätöksenteossa avoimia, järkeviä ja vastuullisia kansalaisten mielipiteen edustajia.

Hanna-Kaisa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: