Perussuomalaisten vastakkainasettelu on populistista!

Harvemmin otan julkista kantaa muiden puolueiden tekemisiin tai mielipiteisiin, mutta minua on todellakin alkanut ärsyttää Perussuomalaisten populismi ja vastakkain asettelu. On toki olemassa asioita, joita voidaan sujuvasti vastakkainasetella, mutta silloin kun vastakkainasetellaan tarkoituksella sellaisia asioita, joita ei yksinkertaisesti voida vastakkainasetella oman lainsäädäntämme tai toimintasopimustemme valossa, se kääntyy epäreiluksi vaalipeliksi, jonka tarkoituksena on vain pissiä silmään suomalaisia potentiaalisisa äänestäjiä.

Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas Mirka Salo kirjoitti erittäin hyvän ja napakan mielipidekirjoituksen 20.10 maakuntalehdessä. Kirjoitus tarttui erittäin tärkeään aiheeseen, eli kouluissa tapahtuvaan kiusaamiseen. Kirjoitin itse hänelle kannustavan vastuineen ja korjasin muutamia asiavirheitä terminologian suhteen, jota hän oli kirjoituksessaan käyttänyt. Vastineeni julkaistiin tänään maakuntalehdessä.

Kirjoitus oli hyvä siihen asti, kunnes Salo vastakkainasetteli kouluväkivallan ja jätevesiasiat. Kuntalain mukaan kunnan tehtävä on tuottaa peruspalveluita. Tällaisia peruspalveluita ovat muun muassa sosiaali- ja terveyspalvelut, perusopetus, kunnallistekniikka ja kaavoitus. Tästä syystä ei voida vastakkainasetella kouluväkivaltaan puuttumista ja jätevesien käsittelyä. Kouluväkivalta on rikos, johon tulee tietenkin puuttua mitä tehokkaimmin, mutta samalla tavalla kunnan velvollisuus on kuntalain mukaan huolehtia kunnan jätevesien käsittelystä. Ei mitään tehtäväosa-aluetta voida jättää hoitamatta. Siksi kunnissa on omat toimialansa, joiden tehtävä on hoitaa erilaisia kuntalain vaatimia tehtäviä.

Toinen asia, mitä Perussuomalaiset helposti vastakkainasettelevat on Suomen työllisyyden hoito ja maahanmuuttokysymykset. Perrussuomalaiset eivät ilmeisesti ymmärrä termien maahanmuutto ja turvapaikanhaku olennaista eroa, vaan niputtavat maahanmuuttokeskustelun koskemaan vain turvapaikkapolitiikkaa, vaikka maahanmuuttajista vain pieni osa on turvapaikanhakijoita.

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2009 muun maan kansalaisia asui maassamme: 155 705. Samana vuonna 3 413 ulkomaalaista sai Suomen kansalaisuuden. Turvapaikanhakijoita meillä oli 5 988, joista kielteisen päätöksen sai 2 568 ja loput jäivät tänne joko oleskeluluvan varassa tai saaden turvapaikan. Maat joista Suomeen muutetaan eniten ovat Ruotsi, Viro, Venäjä ja muutamat Keski-Euroopan maat. Suurimmat syyt Suomeen muutolle ovat työpaikan saaminen, koulutus, avioliito tai paluumuutto.

Maahanmuutto on itseasiassa erittäin keskeinen osa suomalaista työllisyyspolitiikkaa, eikä näin ollen lainkaan sen kanssa vastakkainasettelua kaipaava asia.

Turvapaikkapolitiikka on kokonaan asia erikseen, eikä minun mielestäni maahanmuutto termiä voida relevantisti käyttää siinä yhteydessä kun puhutaan turvapaikkapolitiikasta. Se on itseasiassa hyvin loukkaavaa niitä paluumuuttajia, Suomeen työllistyviä tai suomalaisen kanssa avioituvia henkilöitä kohtaan, joita kuitenkin valtaosa maahanmuuttajitamme on.

Minusta vähintä mitä Eduskuntaan pyrkivän tulee tietää on yhteiskuntamme rakenne, Eduskunnan toimintaorganisaatio, perustuslaki ja erottaa politiikan erilaiset termit. Päteviä politiikantoimijoitahan me sinne kaiketi haemme hoitamaan työnsä kansallisten sopimusten ja laillisuusperiaatteiden mukaan, eikä mitään tunareita, joilla ei ole selkeää käsitystä perustehtävästään?

Pahimmassa tapauksessa se johtaa lopulta kansankiihkoiluun, kun lukuisat politiikkaan kyllästyneet ihmiset on innostettu ääniuurnille lupaamalla heille vastakkainasettelun valossa asioita, joita ei käytännössä edes voida toteuttaa ja kun sellainen kansakunnan syvä pettymys poliittista järjestelmäämme kohtaan purkautuu, voivat seuraukset olla saman laisia, kuin Keski-Euroopassa tai Ruotsissa.

Minun mielestäni politiikan teko on äärimmäisen vastuullista toimintaa, eikä siihen kuulu se, että otetaan vaalityössä kaikki irti toisten huonoista yhteiskunnallisista kokemuksista vastakkain asettelemalla vääriä asioita, koska silloinhan vain hyödynnetään tosten pahaa oloa omaa menestystään pönkittääkseen. Sellainen toiminta on yksinkertaisesti mielestäni on väärin!

Hanna-Kaisa

Mainokset

3 responses to this post.

 1. Posted by Joni Pelkonen on lokakuu 22, 2010 at 10:55 am

  Itsenäisyyden ajan suurin turvapaikanhakijajoukko saapui maahamme heti itsenäisyyden alussa Venäjältä. Se ei horjuttanut yhteiskuntaa vaan ongelmat olivat silloinkin sisäsyntyisiä: äärioikeisto ajoi maasta ensin kommunistit ja harrasti sen jälkeen terroria joka aiheutti tuhansia kuolonuhreja.

  1930-luvulla ongelmia aiheutti jälleen äärioikeisto. Sodan jälkeen uhkana oli puolestaan kommunistit. Nyt nousussa on taas kerran äärioikeisto.

  Kaikki Suomen sisäistä turvallisuutta horjuttaneet ryhmät ovat koostuneet syntyperäisistä suomalaisista jotka ovat suunnanneet toimintansa toisia suomalaisia vastaan. Chilen vasemmistopakolaiset, Vietnamin oikeistopakolaiset, Somalian sotapakolaiset, Kosovon kansanmurhapakolaiset jne. eivät ole tuottaneet mitään vakavia ongelmia.

  Vastaus

 2. Asioiden laittaminen tärkeysjärkestykseen ei ole vastakkainasettelua. Politiikan liturgiakieli on uuvuttavaa luettavaa. Lukija kyllä vaistoaa, jos ihmisella on jotain sanottavaa, vaikka termit vähän heittäisivätkin. Pelkkä aina oikeassa oleminen ei riitä, äänestäjät eivät ole tyhmiä, tyhmiä ovat monet politiikkaan pyrkivät, jopa siellä jo olevat lautapäät.

  Vastaus

 3. Posted by Hanna-Kaisa on lokakuu 23, 2010 at 12:10 pm

  Tottakai pitää priorisoida ja asettaa tärkeysjärjestykseen, mutta lakisääteiset asiat on kyettävä hoitamaan vastakkainasettelematta sen kummemmin. Tahallinen ja vääristynyt vastakkainasettelu kuitenkin johtaa meitä kansalaisia harhaan. Itse en pidä sitä reiluna vaalitaktiikkana, kun luvataan ihmisille jo lähtökohtaisesti asioita, joita ei kyetä toteuttamaan. Sellaisesta vaalityöstä tulisi kokonaan luopua Suomessa.

  Hanna-Kaisa

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: