Homoilta ei karkoittanut eteläkarjalaisia kirkosta

Luin ilokseni Etelä-Saimaasta, että Ylen Ajankohtaisen Kakkosen Homoilta on karkoittanut vain vähän seurakuntalaisia Etelä-Karjalassa. Kokomaassa kirkosta eronneita oli viime torstaina 0,61 % väestöstä, mutta eteläkarjalaisia eronneita oli onneksi vain 628 henkilöä. Meillä kirkosta eronneiden keski-ikä on hieman korkeampi, kuin muualla maassa.

Seurakuntavaaliehdokkaan silmin olen hieman huolissani seuraillut valtakunnallista kirkosta eroamistrendiä. Olen itse lähtenyt ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa, jotta kirkkovaltuuston keski-ikä nuortuisi ja mukaan saataisiin myös avoimempaa ja avarakatseisempaa linjaa. Homoilta ja se seuraukset sattuivat seurakuntavaalien näkökulmasta kohtalokkaaseen saumaan, mikäli seurakunnista eronneet protestoivat kirkon homovastaista linjaa. Linjaa kun ei voida muuttaa jaloilla äänestämällä, vaan antamalla äänensä sellaisille seurakuntavaaliehdokkaille, joiden näkökulma homokysymykseen on itsensä kaltainen. Mikäli kaikki avarakatseiset seurakunnan jäsenet eroaisivat seurakunnista, tämä vain edes auttaisi sitä, että kirkko ja yhteiskunta erkanisivat toinen toisisitaan. Kuilu muuttuisi entistä syvemmäksi.

Seurakuntavaalit käydään 14.11.2010. Ensi kertaa myös kaikki tätä ennen 16-vuotta täyttäneet seurakunnan jäsenet ovat äänioikeutettuja. Seurakuntavaaliehdokkaiden erilaisia näkemyksiä ja kantoja voi seurata tänään avattavassa vaalikoneessa. Ainakin täällä Imatralla vaalikoneesta selviää myös ehdokkaiden kanta homoseksuaalien parisuhteen siunaamiseen kirkossa. Kannattaa siis tutustua vaalikoneeseen, jos on kiinnostunut ehdokkaiden arvomaailmasta ja näkemyksistä tulevana kirkkovaltuutettuna.

Hanna-Kaisa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: