Eroon turkistarhauksesta!

Tällä viikolla MTV 3:n 45 minuuttia ohjelmassa näytettiin järkyttävää kuvamateriaalia turkistarhoilta. Eläinten joukossa oli sairaita, vammautuneita ja hoitamattomia turkiseläimiä. Näky oli pöyristyttävä.  Ilman järkyttävää kuvamateriaaliakin ne pikkuruiset häkit sellaisilla eläimillä, joiden luontainen reviiri on erittäin suuri, saa omat ihokarvani nousemaan pystyyn.

Minusta turkistarhauksesta tulisi yksinkertaisesti luopua siiryimäajalla.Turkistarhaus on ihmisten turhamaisuuteen perustuvaa eläinrääkkäystä.

Ymmärrän hyvin, että joillekin ihmisille turkistarhaus on elinkeino. Ymmärrän myös sen, että turkistarhaajat koekevat vaatimukseni lopettaa siirtymäajalla turkistarhaus maassemme hyökkäykseksi elinkeinoaan vastaan. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla niin.

Siirtymäaika turkistarhauksen lopettamisessa takaisi sen, että tuottajilla olisi aikaa siirtyä uuteen elinkeinoon. Kukaan ei halua lakkauttaa ihmisten elinkeinoa taikaiskusta. Turkistarhauksesta luopuminen tarkoittaisi myös tukea uuden elinkeinon löytämisessä, uudelleen koulutuksessa ja uuden elinkeinon käynnistämisessä. Mielestäni tällainen vaihtoehto olisi varsin oikeudenmukainen.

Turkistarhauksen puolustajat vetoavat siihen, että tarhauksen lopettaminen Suomessa siirtäisi tarhauksen muihin maihin, joissa eläimiä voidaan kohdella mahdollisesti huonommin. Teoriassa tämä on tietysti ihan totta. Toisaalta kun kaselin 45 minuuttia ohjelman kuvamateriaalia, en ole kovinkaan vakuuttunut siitä, että meilläkään turkiseläinten asiat olisivat erityisen hyvin.

Mikäli saisin asiasta päättää, koko turkisbisneksen voisi lopettaa kaikkialla. Ihminen ei tarvitse turkiksia. Turkiksia ostavat turhamaiset ihmiset, jotka eivät välitä eläinten hyvinvoinnista.

Hanna-Kaisa

Mainokset

2 responses to this post.

 1. Posted by Katja Halinen on maaliskuu 23, 2011 at 3:26 pm

  Kiitos Hanna-Kaisa!
  Itse en edes kykene katsomaan noita ohjemia.
  Sydämeni särkyy aina eläimiin kohdistuvien julmuuksien vuoksi.
  Toivotaan että Suomessa saataisiin turkistarhaus loppumaan!

  Vastaus

 2. Posted by Hanna-Kaisa on maaliskuu 23, 2011 at 5:05 pm

  Kiitos kommentistasi,

  toivotaan todella että seuraavaan hallitusohjelmaan kirjataan päätös luopua turkistarhauksesta siirtymäajalla!

  Hanna-Kaisa

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: