”Vihreät ja Perussuomalaiset ovat vaihtoehto vanhoille puolueille”

Imatralainen Uutisvuoksi-lehti otsikoi viikonloppuna lehtijuttunsa otsikossa mainitsemallani tavalla.Jäin pohtimaan mitä kaikkea sisältyy otsikon sisälle.

Vaikka Persuja ja Vihreäitä onkin haluttu haastaa vastakkain asiasisältöjen kanssa, on meillä silti jotain yhteistäkin. Ensinnäkin vain Vihreät ja Perussuomalaiset voivat olla todellinen vaihtoehto vanhoille puolueille. Tämä on totta monestakin näkökulmasta. Tärkein niistä on tietysti se, että kumpikin puolue edustaa voimakkaasti muutosta. On totta, että Vihreiden ajama muutos ja Perussuomalaisten ajama muutos ovat toisistaan yhtä kaukana kuin yö ja päivä.

Toinen yhdistävä seikka on tietysti se, ettei kumpikaan näistä puolueista ole julkisesti ryvettynyt vaalirahoitussotkuissa. Vihreiden ja Persujen on helppoa tässä asiassa tehdä pesäeroa nk. vanhoihin puolueisiin.

Kumpikin puolue on nimennyt itsensä muutospuolueeksi. Vihreät haluavat muutosta suvaitsevaan ja vastuulliseen suuntaan. Perussuomalaiset haluavat muutosta rajoittavaan ja kaventavaan suuntaan. Hyvänä esimerkkinä tästä oli Persujen viime viikkoiset kulttuuripoliittiset linjaukset. Perussuomalaiset haluavat ihmisten taiteenaloihin liittyvät mieltymykset valtion ohjaukseen. He linjasivat ettei nykytaiteilijoita pidä tukea ja Kiasman valtiontuki tulisi lakkauttaa. Tämä osiottaa törkeää ihmisten tahdon rajoittamista ja täyttä ymmärtämättömyyttä taiteista ja kulttuurista ja niiden arvomaailmasta. Ymmärtäähän tämän, kun Timo Soini rinnasti omissa lausunnoissaan taiteen ja raviurheilun keskenään.

Itselleni nousi näistä linjauksista vain yksi asia mieleen. Meillä on ollut sellaisia yhteiskuntia, joissa kansalaisten kansallismielisyyttä on pyritty ohjailemaan ”oikeaoppiseen suuntaan vääräoppisuuden sijaan” ja ne muistetaan nimellä DDR ja Neuvostoliitto. Näille yhteiskunnille oli ominaista se, että poliittiset päättäjät eivät luottaneet kansansa itsenäiseen ajattelukykyyn, vaan kansa oli massaa, jota piti ohjailla poliittisen koneiston haluamaan suuntaan. Haluammeko me todellisuudessa tämän kaltaisen yhteiskunnan tasa-arvoisen ja valinnan vapautta korostavaan Suomen tilalle? Itse en ainakaan halua.

Rajoittamisen ja ohjailun sijaan haluan suvaitsevaisen ja yksilöiden valinnan vapautta kunnioittavan yhteiskunnan, jossa kaikille annetaan mahdollisimman tasavertaiset lähtökohdat Suomen perustuslain mukaisella tavalla. Perustuslaki takaa ihmisille monia oikeushyviä ja vapauksia sivistysvaltiossamme, joita en sosi romutettavan.

Näissä vaaleissa valitaan totta vie Suomen tuleva suunta. Mikäli Perussuomalaiset nousevat johtoon ilman vastavoimia, siintää tulevaisuus mielessäni pelottavia seuraamuksia kantavana. Mitä nämä kansallismielisyydellä ja isänmaallisuudella ratsastavat Persuusuomalaiset todellisuudessa tulevat tekemään suomalaisille perusarvoille, kuten vapaus, toisten kunnioittaminen, puolueettomuus ja tasa-arvo? Hehän ovat valmiita romuttamaan Suomen perustan; PERUSTUSLAIN!

Onneksi meitä ja Persuja yhdistää vielä yksi keskeinen seikka; me Vihreät olemme Perujen lisäksi ainoa puolue, jonka tämän hetkinen gallupkannatus on korkeammalla tasolla, kuin viime vaaleissa.  Tämä enteilee hyvää juuri sille, että Perussuomalaiset saavat meistä nousevan vastavoimansa. Maastamme löytyy vielä niitä ihmisiä, jotka vastustavat kansallismielisyyden nousua ja suomalaisten perusarvojen romuttamista. Tähän minä uskon. Siksi olen Vihreä ja ylpeä siitä!

Hanna-Kaisa

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: