Demarit haluavat rajoittaa oikeuksiani maanomistajana

Täällä Kymen vaalipiirissä on keskusteltu paljon venäläisten maanostosta. Se on noussut myös yhdeksi vaaliteemaksi. Osa paikallisista Demareista on ottanut aiheen suorastaan ykkösteemakseen. Minua tällainen ajattelutapa kummastuttaa.

Vastustajat ovat halunneet valtion kieltävän yksityisten henkilöiden ja julkisyhteisöjen maan myynnin EU:n ulkopuoleisille henkilöille ja yrityksille. Mielestäni ajatus istuu erittäin huonosti perustuslakiin ja periaatteeseen, jonka mukaan suomalainen henkilö ja julkisyhteisö saa itse päättää omasta omaisuudestaan. Tähän päätösvaltaan kuuluu kiinteästi myös yksityisen omaistajan päätösvalta omaisuutensa myynnistä. Olisi kummallista, jos Suomen kaltaisessa valtiossa alettaisiin rajoittaa yksilön oikeuksia tällä tavalla. Itse en kannata valtion puuttumista yksityisen omaisuuden myyntiin. Yksilönvapaus on yksi suomalaisista hienoista perusarvoista.
Mielestäni tämä on ennemminkin asenne kysymys, johon ei tarvita erillistä lakimuutosta. Etelä-Karjalan kunnat ja muut julkisyhteisöt voivat itsenäisesti tehdä periaatepäätöksen, että omaisuutta myydään ensisijaisesti kotimaisille henkilöille ja yhtiöille. Periaatepäätöksen voi tehdä myös niin, ettei myydä vaan vuokrataan. Samanlaisen päätöksen voivat myös tehdä yksityishenkilöt.

Kummallisinta on se, että nämä samat poliittiset päättäjät jättävät valtuustoissa periaatepäätöksen tekemättä ja eduskuntavaaliehdokkaina vaativat valtiolta rajoitteita asioihin, joista voisivat ihan itse omissa kunnissaan päättää.

Minusta on tärkeää pitää yksityisen omaisuuden myymistä koskeva päätösvalta omistajalla. En halua, että valio alkaa ohjailla yksityisiä maa- ja kiinteistökauppoja.

Hanna-Kaisa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: