Mietelauseita tai aforismeja…

* Mitään mahdotonta ei ole olemassakaan. Kaikki mikä mahtuu maailmankaikkeuden sisään on täysin mahdollista.

* Itsenä kuuntelemisen taito on tärkein taito elämässä.  Jotkut oppivat sen jo pienä, jotkut vasta varttuessaan. Joiltakin sellaisen oppiminen vaatii järjettömän paljon. Jotkut eivät opi koskaan. Joillakin meistä ei vain ole aikaa omalle itselleen.

* Ihmisen itsensä tulisi olla ihmiselle rakkain. Rakkaus muita ja maailmaa kohtaan lähtee aina ihmisen sisältä.

* Joka päivä voi olla uusien oivallusten päivä. Miten sitä muuten maailma ja ihmiskunta kehittyisi?

* Maailma muuttuu on ihmisillä tapama saoa, mutta muuttuuko se, ellei kukaan ole valis muuttamaan sitä?

* Ihminen pelkää uusia ja outoja asioita. Tavallaan se on ihan tervettä. Ihminen suojelee itseään. Tervettä se on niin kauan, kunnes pelko alkaa estää terveen utselijaisuuden ja pelko muuttuu vihaksi. Silloin se ei enää ole rakentavaa. Silloin se ei palvele ihmistä eikä ihmiskuntaa. Maailmankaikkeudesta puhumattakaan.

* Ihmisen mielellä on paljon suuremmat voimat, kuin ihmisellä itsellään. Juuri sen vuoksi mielenterveyttä tulee tukea ja hoitaa.

* Kuka määrittää ihmiselle oikean ja väärän, hyvän ja pahan, kauniin ja ruman, tärkeän ja tarpeettoman, ellei ensin ihminen itse?

* Olemme helmiä meinneiden sukupolvien helminauhassa. Olemme jatkumo.

* Mitä minä merkitsen kenellekään, ellen ensin luo merkitystä omalle itselleni?

* Minä pelkään sinua, koska olet erilainen kuin minä. Minua kiinnostaa koska haluan oppia ymmärtämään. Enemmän kuin mitään muuta pelkään omien pelkojeni vangiksi jäämistä. Niistä voi vapauta vain kohtaamalla pelkonsa.

* Voitko katsoa minua silmiin. Juuri noin. Jokainen kerta kun joutuu katsomaan pelkoaan suoraan silmiin vähentää pelon valtaa merkittävästi.

* Ota kiinni kädestäni, laita silmäsi kiinni. Ota askel tyhjän päälle ja katso mitä tapahtuu.

* Muutama harha-askel totutulta tieltä voi auttaa sinua näkemään asioita, joita et edes kuvitellut olevan olemassakaan.

* Uskallus, siinä paras ominaisuus, jota ihminen tarvitsee matkallaan.

* Mykkyrässä, pelon kanssa, vihaisena, solmussa. Kuka niin haluaisi elää?

* Rohkea se, joka uskaltaa olla totta itselleen. Vahva se, joka uskaltaa tuntea. Peloton se, joka ymmärtää nöyrtyä. Suuri se, jolle totuus on rakkaus.

* Ihmiset käyttävät merkillisen paljon elämästään aikaa totuuden etsimiseen, totuuden löytämiseen, totuuden puolustamiseen ja totuudessa pysymiseen. Merkillisen paljon siksi, että yksittäinen totuus muodostuu kunkin yksilön omassa päässä ja tästä syystä totuuksia on aina yhtä paljon, kun on ihmisiäkin. Absoluuttista totuutta ei ole olemassakaan.

* Oikestaan voit olla totta vain itsellesi. Muille olet aina vain mielikuvia.

* Onneksi meillä jokaisella on oma elämäntarkoituksemme. Jos jokaisella olisi yhteinen, emme mahtuisi tänne näinkään hyvin.

* Olemme maailmankaikkeuden lapsia. Maailmankaikkeus toteutuu meidän kauttamme. Olemme osa suunnitelmaa. Meistä jokaisella on merkitystä. Jokainen pala on tärkeä.

* Kaikki tapahtuu omaksi parhaaksemme. Teemme asioita, jotta oppisimme. Koemma, jotta kasvaisimme.

* Voimme kulkea täällä olematta hereillä, näkemättä ketään, kuulematta mitään. Voimme valita helpon elämän ja samalla jättää sen elämättä.

* Mitä on harmonia? Onko se pelkkää sopusointua, iloa, rakkautta, laupeutta ja hymyä? Vastakohtana surulle, epätoivolle, vihalle ja kyynelille. Vai onko se kenties sittenkin sitä, että ympärillä on vähän kaikkea, mutta niitä oikeassa suhteessa?

* Elämä ilman intohimoa on vain puolittaista elämää. Elämä on intohimo. Halu olla olemassa ja vaikuttaa.

* Tarkkaile minua maailma. Tällainen minä olen. En väitäkään olevani valmis, en täydellinen. Haluan oppia ja kokea. Anna minulle kokemuksia, anna minun oppia. Anna minun kaatua ja sen jälkeen nousta jaloilleni. Anna minun tehdä se niin kauan kun se on tarpeen. Anna minun olla pikkuisen hupsu. Älä vaadi minulta liikoja. Anna minun riemuista, iloita ja rakastaa. Anna minun myös itkeä, mutta lohduta minua. Anna minun olla pieni ja haavoittuva, älä pakota kovaksi ja vahvaksi. Anna minun olla lapsesi, niin kauan kuin se ikinä on mahdollista.

Hanna-Kaisa

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: