Lasten ja nuorten hyvinvointi seuraavaan hallitusohjelmaan!

Turun yliopiston lääketieteellisen ja oikeustieteellisen tiedekunnan tuoreen tutkimuksen mukaan n. 10% pojista tekee n. 50% kaikista rikoksista maassamme. Rikosongelman taustalla on moninaisia muita ongelmia. Tähän kehitykseen voidaan vaikuttaa varhaisen puuttumisen kautta. Oikein kohdennettu sosiaalityö, riittävä lasten psykiatrian osaaminen, vanhemmuuden tukeminen ja hyvin hoidettu kouluterveydenhuolto sekä oppilashuolto vaikuttavat eniten tämän tyyppisen ongelmavyyhdin ehkäisyssä.

Nykyinen hallitus ei ole kyennyt riittävästi puuttumaan lasten ja nuorten jatkuvasti lisääntyviin mielenterveysongelmiin. Työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen ei ole tullut merkittäviä uudistuksia, koulujen luokkakoot paisuvat entisestään, eikä lastenpsykiatrian hoitojonoja ole kyetty purkamaan.

Seuraavan hallituksen on otettava keskeiseksi tavoitteekseen lasten ja nuorten pahoinvoinnin pysäyttäminen. Hallitusohjelmaan on kyettävä kirjaamaan sellaisia tekoja, joilla kohdennetusti pyritään vaikuttamaan asiaan.

Suomalaisen yhteiskunnan etuna ei voida pitää sitä, että jo pienet lapset syövät psyykelääkkeitä, peruskoulusta valmistuu oppilaita kuntoutukseen tai sairauseläkkeelle, päihteet näyttelevät yhä suurempaa roolia tietyn nuorisoryhmän elämässä ja lastenpsykiatria palauttaa jatkuvasti lapsia ja nuoria hoitojaksojen jälkeen lastensuojelulle todeten, ettei mitään ole tehtävissä.

Lastensuojelulaki velvoittakoon myös tulevaa hallitusta mittaviin toimiin tilanteen korjaamiseksi! Yhdestoista hetki on nyt.

“mulla on vaikutusvaltaa, yhteyksiä poliisiin”

irvistys2.jpg
Hanna-Kaisa

www.hannakaisalahdesummanen.com

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: