Etsivän työparitoiminnan rahoitus mukaan hallitusohjelmaan

Kaikkia ongelmia ei aina tarvitse ratkaista, niitä voidaan myös ehkäistä.  Ehkäisevät keinot ovat yksilön ja yhteiskunnan kannalta paras vaihtoehto. Varhainen puuttuminen ja syrjäytymisriskin minimointi on aloitettava jo äitiysneuvolassa ja sen tulee jatkua läpi ihmisen
elämänkaaren. Toimiva neuvola- ja päivähoitojärjestelmä, lasten huostaanottojen määrä ja koulujen erityisopetuksen taso vaikuttavat suoraan tulevien vuosien syrjäytyneiden määrään. Hyvin hoidettu nuorisotyö auttaa syrjäytymisen ehkäisyssä. Valtion tehtävä on tukea kuntia laadukkaiden palveluiden tuottamisessa.

Vuonna 2006 voimaan astuneen ja tänä vuonna päivitetyn nuorisolain yhtenä keskeisenä tavoitteena on nuorten sosiaalinen vahvistaminen. Sosiaalisella vahvistamisella tarkoitetaan syrjäytymisprosessin ehkäisemistä ja katkaisemista auttamalla nuorta löytämään omat voimavaransa.

Yhteiskunnan olemassa olevat tuki- ja apukeinot eivät enää tavoita kaikkia syrjäytymisvaarassa olevia nuoria. Siksi tarvitaan vaihtoehtoisia keinoja, joilla nuorten syrjäytymistä voidaan ehkäistä. Tällä hallituskaudella on päivitetty nuorisolakia. Uusi laki velvoittaa monialaiseen yhteystyöhön  ja  laki on helpottanut tiedon saantia eri toimijoiden välillä. Nykyisen hallituksen päätöksellä OKM alkoi rahoittaa etsivää työparitoimintaa, jonka tavoitteena on etsiä ja löytää syrjäytyneet ja syrjäytymisvaarassa olevat nuoret. Tämä rahoitus tulee saattaa myös seuraavaan hallitusohjelmaan, ettei hyvin alkanut työ kunnissa jää kesken.

Hanna-Kaisa

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: